FAQ Autorijbewijs


Wat kost een vrijblijvende rijtest?

De rijtest voor het autorijbewijs kost € 65,- en duurt anderhalf uur. De rijtest is altijd vrijblijvend en hiervoor heb je geen theoriecertificaat nodig. Bij deze rijtest word gekeken hoe je feeling is voor het autorijden, hoeveel rijlessen je nodig hebt en wat de kosten van de rijopleiding gaan bedragen. Hierdoor weet je hoe lang de opleiding gaat duren en wanneer je het praktijk examen kunt gaan doen, maatwerk dus!


Hoe snel kan ik mijn rijbewijs halen?

Bij Rijbewijspoint Nederland is het reeds mogelijk een spoedcursus auto rijbewijs te volgen in een week, naar wens ook in 10 dagen of dat de rijlessen worden verdeeld over een periode van 2-10 weken met aansluitend het praktijk examen. Zo kan je snel starten en spoedig daarna zelf gaan rijden met je rijbewijs! Wel dien je bij het volgen van een rijleskamp vooraf dan je theorie certificaat in je bezit te hebben.


Krijg ik altijd dezelfde rij instructeur?

Ja. Het is belangrijk om je rijopleiding te volgen bij een vaste en deskundige instructeur waarbij jij je op je gemak voelt en die jou zo goed mogelijk voorbereid voor je rij examen.


Wat heb ik nodig als ik praktijk examen ga doen?


Moet ik mijn theorie certificaat reeds hebben voordat ik ga lessen?

Nee. Je dient in het bezit te zijn van het theorie certificaat als je op het praktijkexamen gaat. Het is verstandig om tijdens de rijlessen tijdig te starten met studeren en het certificaat te halen. Je kan dan immers de theoretische kennis makkelijker in de praktijk toepassen waardoor je praktijk situaties sneller kunt beoordelen en oplossen. Hierdoor heb je uiteindelijk minder lessen nodig en kun je meer geld besparen, sneller afrijden en waardoor de slagingskans de eerste keer veel groter is! Wel dien je bij het volgen van een rijleskamp vooraf in het bezit te zijn van je theorie certificaat.


Wat kost een complete rijopleiding?

Het autorijbewijs kan bij Rijbewijspoint Nederland reeds worden behaald vanaf € 675,- inclusief gratis theorie online cursus en praktijkexamen met onbeperkte examengarantie. Na afloop van de rijtest weet je dus precies wat je rijopleiding kost en waar je aan toe bent. Zo voorkom je verrassingen achteraf. Betaling kan geschieden per bank of contant aan de instructeur en is mogelijk in termijnen te voldoen.


Wat houdt de Examengarantie in?

Uiteraard gaan we er vanuit dat je meteen de eerste keer slaagt voor je rijbewijs aangezien we tenslotte werken met maatwerk. Toch kan het gebeuren dat op het examen blijkt dat je nét je dag niet hebt. Doordat Rijbewijspoint Nederland de autorijopleiding standaard aanbiedt met een onbeperkte examengarantie kun je dus altijd met een gerust hart op herexamen gaan en kom je niet meer voor dure verrassingen te staan. Op deze manier heb je wel wat ruimte over om wat extra rijlessen te nemen die de instructeur je adviseert. De examengarantie is 12 maanden geldig en gaat in bij de eerste rijles.


Kan ik meteen van start?

Ja, je kunt direct bij ons van start met een vrijblijvende rijtest en vervolgens gaan starten met de rijopleiding. Hierdoor kun je tevens op een korte termijn je spoedcursus rijlessen volgen met aansluitend je praktijk examen.


Kan ik zelf bepalen wanneer ik les krijg?

Ja, de lesuren worden in overleg tussen jou en de rij-instructeur ingepland, je kunt lessen wanneer het jou het beste uitkomt zodat je eventueel een snelcursus auto rijbewijs op maat kunt volgen.


Ik heb al rijervaring via een andere rijschool, kan ik dan toch bij het Rijbewijspoint Nederland terecht?

Ja uiteraard. Bij ons kan je altijd instromen op je eigen aanvangsniveau en naar wens met minder rijlessen snel je rijbewijs halen. Rijbewijspoint Nederland biedt rijopleidingen aan voor zowel beginnende als meer ervaren leerlingen. Dankzij de rijtest weet je direct waar je aan toe bent en stap je altijd in op je eigen niveau.

Rijbewijspoint achtergrond